FAQ’s

Dit is afhankelijk van welke opleiding je volgt en of de les die je hebt gemist op een ander tijdstip ook nogmaals wordt aangeboden. Sommige lessen komen in een cursusjaar slechts eenmaal voorbij (bijv. een grime les) en sommige lessen (zoals bijv. een pedicure praktijkles) kunnen in een andere groep ingehaald worden of aan het einde van het rooster. Vraag je docente naar de mogelijkheden. La Lique is niet verplicht om de gemiste les nogmaals aan te bieden of om zelf een passende oplossing te zoeken.

Stichting BRAVO heeft vanaf 1 januari 2018 de taken overgenomen van het CvAE. Hieronder valt o.a. ook de uitgifte van pedicure diploma’s. BRAVO heeft als stichting geen winstoogmerk maar maakt natuurlijk wel kosten voor het drukken en uitgeven van deze diploma’s. Omdat deze kosten pas bekend zijn geworden terwijl de meeste cursisten al met hun opleiding begonnen waren of zich al hadden ingeschreven, heeft La Lique geen gelegenheid gehad om deze kosten door te berekenen. Na 1 oktober 2018 zullen deze kosten bij inschrijving worden meegenomen. Hierdoor zullen sommige cursisten deze kosten via een aparte factuur via BRAVO krijgen en niet via La Lique.

Bij La Lique Opleidingen werken ongeveer 22 docenten en medewerkers. Enkele van hun stellen zich aan u voor op de Homepage onder het foto-kopje “Foto’s van ons team bij La Lique Cosmetics en Opleidingen”. U kunt daar lezen van welk vak zij docent zijn en of zij theorie of praktijkles geven.

Onze openingstijden zijn:

Maandag    9.00 uur t/m 14.00 uur.
Dinsdag      9.00 uur t/m 14.00 uur.
Woensdag  9.00 uur t/m 14.00 uur.
Donderdag 9.00 uur t/m 14.00 uur.
Vrijdag        9.00 uur t/m 14.00 uur.

De laatste woensdag van de maand is er kortingsavond van 19.00 tot 21.00 uur.

Indien u pedicure-plus bent en u heeft een geldig diabetische aantekening, dan krijgt u vrijstelling voor het onderdeel diabetische voet en hoeft u alleen van module 1, de reuma en overige risicovoet te volgen.

U ontvangt na inschrijving een factuur met daarop een vervaldatum. Het afgesproken bedrag moet voor deze datum overgemaakt zijn.

Het is mogelijk om in meerdere termijnen te betalen, u hoeft de opleiding niet in 1x te voldoen.

Gaat er eens iets mis met een betaling, neem dan altijd even contact met ons op, bij achterstallige betalingen wordt namelijk een incassobureau ingeschakeld.

Klachtenprocedure :
Eventuele klachten zullen door een onafhankelijk persoon en vertrouwelijk behandeld worden.
Klachten kunnen te allen tijde schriftelijk worden gericht aan :

La Lique Cosmetics B.V.
T.a.v. Klachtencommissie
Hectorlaan 27,
1702 CL Heerhugowaard.

Indien u zich wilt afmelden dient u dit via een e-mail aan info@la-lique.nl te doen met de reden van uw afmelding.

Dat kan op verschillende manieren, maar het beste en snelste is door het invullen van het inschrijfformulier dat u op deze website aantreft onder het kopje “Diensten” op de Homepage. Het is tevens mogelijk een inschrijfformulier via de mail aan te vragen of langs te komen om u in te schrijven.

Ja, rechts bovenin op de Homepage vindt u het logo van het boodschappenwagentje, indien u op deze link klikt, komt u in onze webshop terecht.

Door u het invullen van het nieuwsbrief formulier welke u verder op de website aantreft, of via deze link:

Aanvragen nieuwsbrief

Elke laatste woensdag van de maand hebben we een Kortingsavond met allerlei aanbiedingen.  Daarnaast hebben wij de laatste week van de maand extra aanbiedingen. Als u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van deze acties.

U kunt alleen korting op uw opleiding krijgen indien u combinatie opleidingen gaat volgen of als er een lopende actie is. Deze acties worden vermeld op de website en/ of op social media. De tarieven treft u aan in de tarievenlijst op deze website.

Ja, als u een e-mail naar ons stuurt, nemen wij uw gegevens op in een lijst, u wordt dan gebeld indien er te kort aan modellen zijn. een behandeling is bij La Lique kosteloos. Wij zijn u zeer dankbaar dat u tijd voor onze cursisten vrij wilt maken zodat zij hun vak goed kunnen aanleren.

Nee, u dient zelf voor een model te zorgen die voor de desbetreffende opleiding, cursus of workshop nodig is. Er is wel een kaartenbak op het instituut aanwezig waarin meerdere modellen zich aanbieden (tevens meerdere examen modellen). U kunt telefonisch of via de mail contact opnemen met deze modellen. Over het algemeen is het hierdoor geen probleem om een model te vinden. Modellen betalen overigens geen geld voor een behandeling.

Dat is per opleiding, cursus of workshop verschillend. We hebben het geprobeerd om het zo duidelijk mogelijk op de site te vermelden. Ook krijgt u een uitnodiging van La Lique Cosmetics waarin staat of u een model nodig heeft.

Ja, aan de Demoslaan 2 minuten lopen van La Lique Cosmetics & Opleidingen is het kinderdagverblijf genaamd Zowiezo

Kijk voor meer informatie op de website van Zowiezo

Dat is per opleiding verschillend maar variërend van 5-20 personen

U kunt op onze kalender alle startdatums vinden van alle onze opleidingen, cursussen en workshops. Voor de opleiding tot basis of medisch pedicure geldt dat wij meerdere malen per jaar starten op verschillende dagen (of avonden). Hierdoor hoeft u nooit lang te wachten totdat u aan uw opleiding kunt beginnen.

La Lique werkt met een team van zeer ervaren en door de wol geverfde docenten, die zelf vaak ook een salon hebben. Sinds enkele jaren staan de docenten van de afdeling basis en medisch pedicure in het docenten register van Provoet. Hierdoor wordt de kwaliteit en deskundigheid van de docenten gewaarborgd. Voor alle docenten geldt dat zij regelmatig op training gaan en hun kennis op peil houden door o.a. het volgen van studie en praktijk dagen. Voor u prettig om te weten dat u van ervaren en gedreven docenten les krijgt!

 

Bijna alle examens van het TCI worden bij ons, enkele malen per jaar, op de locatie afgenomen. Dit geldt voor theorie, praktijk, mondeling en digitaal. U hoeft dus in principe niet dwars door het land om examen te kunnen doen! Een uitzondering hierop zijn de praktijk examens voor Allround schoonheidsspecialiste. Omdat deze groepen vaak zeer klein zijn, wordt dit praktijk examen op de locatie van het TCI afgenomen. De theorie van de Allround onderdelen wordt wel bij ons afgenomen.

Voor de erkende opleidingen schoonheidsverzorging, (medisch) pedicure, branche- visagie en nagelstyling ontvangt u van TCI een diploma. Terwijl u voor de overige cursussen en workshops een fraai certificaat ontvangt.

Deze zijn zeer concurrerend t.o.v. diverse collega bedrijven in de branche. Hierdoor is La Lique de voordeligste in de regio. De prijzen die op onze website staan zijn inclusief pakket, btw en boekengeld en heel belangrijk: bij de opleiding pedicure inclusief professionele nattechniek motor. Deze wordt vaak bij andere bedrijven weggelaten waardoor de prijs lager kan uitvallen maar u bij aanvang van de opleiding ineens extra moet gaan investeren. Bij La Lique zijn er geen verassingen meer, u pakket is volledig. Let wel op dat de examenkosten niet zijn inbegrepen, omdat deze per jaar kunnen verschillen. Wilt u weten wat de examenkosten voor dit jaar zijn, mail ons dan even.

Ja, na toestemming van de gemeente kunt u gewoon kinderbijslag ontvangen.

Nee, alle opleidingen van La Lique zijn particulier u ontvangt dus geen studiefinanciering. Omdat La Lique Cosmetics zeer waarschijnlijk vlakbij u is gevestigd en u dus geen of weinig reistijd en reiskosten (bijv. naar Amsterdam )heeft, zijn dat ook belangrijke voordelen. Wellicht zijn deze voordelen voor u zelfs belangrijker dan het hebben van studiefinanciering en de eventuele schuld die men hierbij vaak ook krijgt.

Als u een WAO of andere uitkering ontvangt komt u vaak in aanmerking voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding. Advies informeer bij uw instantie bijvoorbeeld bij het UWV naar hun mogelijkheden en attendeer hen op de mogelijkheden van La Lique Cosmetics.

UWV

Ja, u kunt in bepaalde gevallen vrijstelling krijgen. Aangezien dit per geval kan verschillen kunt u dit bij La Lique individueel aanvragen.

Of kijk op één van de sites voor meer informatie:

Vrijstelling pedicure

Vrijstelling Schoonheidsspecialiste

Ja, dit is in principe 16 jaar maar kan per gemeente verschillen en is afhankelijk van de leerplicht, advies : informeer eerst bij uw eigen gemeente.

Of kijk op één van deze sites voor meer informatie:

Rijksoverheid

Leerplicht

 

Deze kunt u vinden onder in onze website.

Onze lessen hebben verschillende tijden, over het algemeen zijn de lestijden overdag van 9.30 – 16.00 uur  en s’ avonds van 19.00 – 22.00

U krijgt van ons altijd een uitnodiging met daarin de juiste lestijden.

Bij de pedicure opleidingen zijn de lestijden van 9.30 tot 15.30 uur.

 

Nee, u kunt uw auto voor of in de buurt van ons complex gratis parkeren.

Ja, er is ruim voldoende parkeergelegenheid in of rondom het complex.

De vestiging van La Lique Cosmetics in Heerhugowaard is zeer goed bereikbaar, zowel met de bus, de trein als met de auto. Het station van Heerhugowaard is op slechts  loopafstand ( 7 min.)

Nee, La Lique heeft 1 vestiging gelegen in Heerhugowaard.

De opleidingen pedicure en schoonheidsverzorging zijn door TCI erkend. En de  opleidingen visagie en nagelstyling zijn nu ook erkend middels het branche diploma visagie en het branchediploma nagelstyling.

Nee, om de markt te beschermen levert La Lique Cosmetics alleen aan KVK houders, salons, cursisten of ex cursisten.

Indien u graag wilt bestellen via de webshop kunt u een kopie van uw KVK of een kopie van uw diploma of certificaat naar ons toesturen of mailen. u krijgt dan van ons een klantnummer waarmee u kunt inloggen bij de webshop.

Overzicht Accreditatiepunten treft u hier aan dit zijn de punten die u kunt behalen bij de diverse opleidingen en cursussen die door La Lique Opleidingen gegeven worden. De accreditatiepunten zijn een onderdeel van het KRP systeem. ( KwaliteitsRegister voor de Pedicure) door ProCert

In het domein Voetzorg:

In het domein Professionaliteit:
In het domein Kwaliteitsbewust handelen:

 

Het accreditatiepuntensysteem is onderdeel van het KRP. Met dit systeem wordt kennis en kunde op het vakgebied geborgd. Dit systeem is gebaseerd op een accreditatieformat dat telkens voor een periode van drie jaar wordt vastgesteld.
Kennisaanbieders kunnen hun kennisprogramma’s hiervoor bij KRP indienen. De programma’s worden getoetst aan een vastgesteld aantal criteria. Bij twijfel vraagt KRP onder andere advies aan de ProVoet commissie vakbekwaamheid.

Kwalificaties

  • DV: voetverzorging bij diabetes (enkelvoudig gespecialiseerd)
  • RV: voetverzorging bij reumapatiënten (enkelvoudig gespecialiseerd)
  • DV/RV: combinatie van beiden (meervoudig gespecialiseerd)
  • Risicovoet: in opleiding tot medisch pedicure (beschikt over DV/RV)
  • MP: medisch pedicure (breed gespecialiseerd)

Accreditatiepunten In een periode van 3 jaar (met uitzondering van risicovoet) moet je een vastgesteld aantal punten per kwalificatie halen. Zie onderstaande tabel voor een overzicht van het aantal te behalen punten en de categorieën die van toepassing zijn.

Kwalificatie DV RV DV/RV Risicovoet MP
Te behalen accreditatiepunten 60 60 90 n.v.t. 100
Punten uit categorie beroeps/ branchevereisten 60 60 Min. 80 n.v.t. 0 – 100
Punten uit categorie vrije ruimte geen geen Max. 10 n.v.t. 0 – 100


Categorieën
De kennisactiviteiten die zijn opgenomen in het cursusaanbod zijn onderverdeeld in drie categorieën: beroepsvereisten, branchevereisten en vrije ruimte.
Beroepsvereisten In de categorie beroepsvereisten zijn activiteiten opgenomen die vallen binnen het beroepscompetentieprofiel (bcp) medisch pedicure. Deze dragen bij aan de vakbekwaamheid, zoals deze in het bcp is geformuleerd.
Branchevereisten De branchevereisten worden door de branche vastgesteld met als doel de beroepsattitude en beroepsuitoefening op een hoger niveau te brengen. Binnen deze categorie vallen bijvoorbeeld de verplichte activiteiten uit het KRP.
Vrije ruimte Activiteiten uit de categorie vrije ruimte leveren wel een bijdrage aan relevante kennisvermeerdering voor de beroepsgroep, maar passen niet in de categorieën beroepsvereisten en branchevereisten. Punten in deze categorie tellen alleen mee voor het te behalen aantal punten voor pedicures DV/RV, Risicovoet en medisch pedicures.

Ja, uw bestelling kunt u ophalen of laten bezorgen. Onze groothandel is op werkdagen geopend en woensdagavond is er koopavond.

Dit is per geval verschillend, u kunt dit uiteraard zelf nakijken op de website van de belastingdienst of navragen
bij uw tussenpersoon. Maar in veel gevallen is het wel aftrekbaar met
een drempel van 500,- wel moet men na het volgen van de studie hier ook
daadwerkelijk het beroep van maken.